Konferencja „Wpływ nowego unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) na działalność przedsiębiorców z branży spożywczej”

Wyślij link znajomemu

Konferencja „Wpływ nowego unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) na działalność przedsiębiorców z branży spożywczej” została zorganizowana 29 listopada 2017 r. przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”. Miała na celu upowszechnianie i propagowanie nowych regulacji dotyczących rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) w branży żywnościowej.

Prelekcję „Bezpieczeństwo i funkcjonalność systemów IT – wymagania RODO” omówił Tomasz Dobkowski, przedstawiciel Audytel S.A. W swoim wystąpieniu odniósł się do powszechnych mitów dotyczących wymogów RODO w kontekście systemów informatycznych. Ponadto, uczestnicy zapoznali się z praktycznymi dla przedsiębiorców aspektami wynikającymi z określonymi w RODO prawami osób, których dane są przetwarzane, jak i z obowiązkami administratora danych.

Relacja z wydarzenia: http://pfpz.pl/nowosci/?id_news=6301&lang_id=1